Για 4 άτομα
Υλικά:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
3 ντομάτες (μπορεί να τεμαχιστούν ή ολόκληρες)
5 - 6 αυγά ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
1 φλιτζάνι πατάτες σε κύβους
4 φύλλα βασιλικό
200 γραμ. κατσικίσιο τυρί
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μισή ποσότητα από το τσίλι. Σωτάρουμε ελαφρά και κατόπιν ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ζωμό, λίγο αλάτι και βράζουμε για 12 λεπτά. Αφαιρούμε τη σάλτσα από το τηγάνι και με ένα πίμερ ή μπλέντερ την πολτοποιούμε. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις πατάτες με το υπόλοιπο τσίλι και σωτάρουμε για 10 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Κατόπιν ρίχνουμε τη σάλτσα και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά. Δημιουργούμε χώρο με ένα πηρούνι στη σάλτσα και βάζουμε προσεκτικά και από χαμηλό ύψος ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά άλλα 7 λεπτά. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε 5 λεπτά σκεπασμένα με το καπάκι. Τέλος, προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.